WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 8 juli 2008

Factor 30


Bij deze poster van de strandbibliotheek moest ik denken aan het stuk van Lisa Kuitert waar ik eerder over schreef. Zij zegt daarin: 'Boeken moeten voortdurend verpakt worden als iets anders, iets grappigs, iets moderns, iets wat-de-jeugd-ook-zeker-aanspreekt.'

De poster ziet er natuurlijk leuk uit, maar ik vind het toch een beetje jammer dat het lijkt of een boek niet in de eerste plaats iets is om te lezen. Met de suggestie dat het verstandig is op het strand je voeten tegen de zon te beschermen ben ik het overigens helemaal eens.

5 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Denk je dat ons idee met de knappe meisjes en jongens beter was geweest?
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Misschien wel! Als ze tenminste lazen (of deden alsof).
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Volgend jaar dan maar. Ik denk ineens aan 'tenen lezen'. Wat was dat ook weer. Even googelen.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat allemaal om het holistische principe. De linkervoet weerspiegelt het (zomerse) gevoel. En wat is dan de schoen die past? Ja, een slipper!
  Wltrstn, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Anna,
  Wat ben je toch knap!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen