WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 9 juli 2008

Een vrolijk weekblad


Plaatje gevonden via Google-afbeeldingen

Vanmorgen las ik het in de metro en vanavond stond het ook in de NRC en het is verder ook op heel wat plaatsen te vinden: het meest gelezen tijdschrift onder studenten is de Donald Duck, althans waar het mannelijke studenten betreft, want de vrouwen lezen bij voorkeur de Yes.

Het is me niet gelukt de vragen van de enquete op te sporen en daarom blijft het gissen, maar ik geloof het nog niet meteen. Was het een open vraag, d.w.z. vroeg men: welk tijdschrift lees je het vaakst/het liefst? Of stond er een lijstje tijdschriften genoemd en mocht je wat aankruisen? Als dat laatste zo was en de Donald Duck stond er ook bij, dan lijkt het me wel aannemelijk dat veel studenten dachten: ja leuk de Donald Duck, die las ik vroeger, laat ik die maar aankruisen, dat is wel grappig.

Zou echt in veel studentenflats elke week de Donald Duck bezorgd worden? Of lenen ze hem van hun kleine broertje? En zijn het dan vooral studenten met gescheiden ouders die de Donald Duck lezen, omdat die vaker kleine broertjes hebben?

Ik bedoel maar: enquetes leveren soms meer vragen op dan ze beantwoorden.

7 opmerkingen:

 1. Ha, ik las dat ook en dacht er ook nog aan om over te bloggen. Donald duck, 3 uur tv en 5 uur internet.

  Niet zo gek dat ze niet meer zoveel tijd hebben om de bibliotheek te bezoeken. Ze werken vaak ook nog, gaan ontzettend veel uit en moeten ook nog lessen volgen.

  Opmerkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Edwin,
  Weliswaar kun je als je de Donald Duck aan het lezen bent niet tegelijkertijd studeren, maar als je tv kijkt wel (althans dat denken veel studenten) en internet vervangt voor een deel de studieboeken, dus al met al moet dat uurtje om naar de bibliotheek te gaan er nog wel zijn. Alleen: hoe krijg je ze zover? Oude jaargangen van de DD, DD-films, de info-specialistes verkleed als Katrien? Voor de studerende dames uiteraard e.e.a. geïnspireerd door de Yes, dus onder andere flitsend mannelijk personeel.
  We kunnen nu niet meer zeggen dat we niet weten waar ze van houden!
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Dan is het achteraf toch maar goed dat de studenden niet voor de Playboy kozen!
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Bedoel je dat de bibliothecaire dames dan wel eens kou zouden kunnen vatten?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Precies. Aan de andere kant levert het wellicht veel nieuwe leden op.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Ja, dat zou wel eens kunnen. Maar een echt verstandig plan vind ik het toch niet. Dus inderdaad maar goed dat ze liever de Donald Duck lezen.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Schrijver,
  Ik vond het wel een verfrissend idee. In eerste instantie.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen