WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 18 juni 2008

Uitnodiging


www.foksuk.nl

Zijn er onder de lezers van dit weblog mensen die stukjes schrijven leuk vinden maar met hun eigen weblog gestopt zijn? Zo ja, dan nodig ik die van harte uit desgewenst eens als gastschrijver iets op dit blog te zetten.Ik vind het best lastig dit blog in mijn eentje overeind te houden (en toch wil ik het graag...), o.a. omdat over mijn werk erg weinig te vertellen valt, dus bijdragen zijn zeer welkom. Als iets je opvalt of ergert of plezier doet of als je gewoon zin hebt om wat te schrijven over bibliotheken, web 2.0, 23dingen, je werk, een boek, een idee, enz., dan kun je op dit weblog terecht. Stuur je stuk naar schrijverdezes@gmail.com, als je wilt met bijbehorend plaatje, en ik zet het erop. Ik zou het heel leuk vinden.

Dit geldt uiteraard ook voor mensen die wel een eigen weblog bijhouden, of er nooit een gehad hebben of er over denken er een te beginnen, kortom voor iedereen die er zin in heeft. Zoals Tenaanval onlangs in haar evaluatie schreef: schrijven dwingt je om je gedachten te ordenen en goed na te denken over wat je echt vindt.

27 opmerkingen:

 1. Ha schrijver,

  Jeetje, voor iemand die twijfelt of ze wel genoeg stof heeft om over te schrijven ben je wel erg lekker bezig! Kom ik terug na een weekje vakantie, lees ik dit allemaal.
  Misschien levert je werk niet voldoende stof op maar je andere verhalen zijn ook erg leuk om te lezen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Tenaanval,
  Dankjewel, leuk dat je het leuk vindt. Toch twijfel ik nog verder want ik heb het gevoel dat ik steeds maar net op het nippertje gered werd van het 'niets weten te schrijven'. Maar we zullen het wel zien & beleven.
  Heb je een fijne week gehad?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag schrijver dezes,
  Dhr. K. N. wees me op de blog. Via gmail meldde ik dat even tevoren met uitleg en minder anoniem. Hier koos ik voor AvA als middel tussen anonimiteit en bekendmaken toen ik de posting las waar ik op wilde reageren. Intussen heb ik "juni" uit en genoot ik van het rode pennetje, waar genoemde verwijzer ongetwijfeld ook om glimlachte.
  AvA

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha AvA,
  Ja, inmiddels heb ik je gmail-bericht gelezen (ik open mijn gmail niet zo vaak) en is e.e.a. me duidelijk! (Ik heb ook teruggemaild.)
  Naar de foto van dat pennetje heb ik als ik mij goed herinner een hele tijd zitten zoeken. Soms kosten de plaatjes me meer tijd dan de praatjes...
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha blogmens, ik kwam toevallig op je inernetplekkie terecht,ziet er leuk uit, en geinig je diskussietje over wordt je in de trein ...., tot zover, groet, vriendelijk,Lev Bont

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Levbont,
  Dank voor je compliment. Ik vraag me nu wel af op welk discussietje je doelt.
  Vriendelijke groet terug, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi schrvrdzs,

  Ik bedoelde het discussietje over wordt je & word je ...All clear now, groet, vrindlijk, Lev

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Levbont,
  Duidelijk! Ik zag (heb je even gegoogeld...) dat je Neerlandicus bent, dus ik had het jou ook kunnen vragen. Misschien bespeurde je dit blog via de taalprof? De wegen van het internet zijn duister, maar soms toch aangenaam.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey opnieuw, ja je hebte mij dat ook kunnen vragen, maar dat hebt je niet :),neen niet via Taalproffie, ik kwam geel bij toevallig bij je terecht, weet niet eenz meer hoe .., groet, allervriendelijkst, Lev ... enne slaap lecker ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Levbont,
  Geel toevallig, ja zo gaat het vaak op het web. Is de hond op de foto de hond van de reizen of waren die langer geleden?
  Je varianten op het Nederlandsch zijn leuk. 'Hebte' lijkt me nog wat al te futuristich, maar 'melkte' is al heel gewoon, dus het komt nog wel.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Ja, lecker geslapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Holla Sch.Dezes, nou dat 'geel' was een vertikking hoor, iets met me toetzenbord, most tuurlik geheel zijn, maar dat begreep jij hè hè wel.
  Deze hond, Mores, heeft maar een paar reizen meegemaakt ...
  Over dat hebte, nou is niet futuristich bedoeld hoor. Hoe dan wel ? weet ik ook nietveel. Gewoon, zomaar of zo of zo. Tot zover. Top,dat je lekker geslapen ..., groet, Lev

  naschrijven : mooileuk blog hep je ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Lev,
  Tja, het is bij jouw schrijfstijl wat lastig na te gaan wat bewuste keuzes zijn en wat typefouten ;-) Ik vond geel wel een mooie eigenlijk, zoiets als ff.
  Mooie naam heeft je hond.
  Aardig dat je mijn blog prijst. Ik doe er mijn best op maar het lukt niet altijd. Wat voor het hele leven geldt (al doe ik daar misschien wat minder mijn best op).
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hé Schrijverdattes, nou dan blijft er tenminste wat te raden over hè, of ik het welles of nietes bewust doet dan ... Maar goed doet er niet toe toe, ditdat terzijde ... Het is er aan af te zien,dat je je best ervoor doet, zeer zker, en ja, leven valt niet altijd mee, zomz meer dan tegen ... such is inherent aan levend zijn ... In deze leef ik volledig met je mee, ik bedoel dat ik denk te begrijpen wat je ermee wilt zeggen, alhoewel ik me ervan bewust ben dat dat nooit voor de volle mep kanken, wederom groet ( ik blijf aan de gang :) ), Levje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Lev,
  Schrijf je altijd zo? Of is het voor de gelegenheid?
  Zoveelste groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Schrijverdezes,

  Of ik altijd zo schrijf ? Ik kan je vraag eigenlijk niet beantwoorden. Want het is altijd/elke dag weer anders, als het ware. Maar dit is natuurlik geen bevredigend antwoord, soit, ja toch nietwaar. Jij ook weer, de zoveelste groet, hi, we blijven groeten hè, moet nu maar es afgelopen zijn. Hoe is het in Hoofddorp ? Ik moet er toevallig vanavond ook heen, vanuit Haerlem .., Lev

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Lev,
  Je antwoord was wel duidelijk, hoewel ik niet begrijp hoe het je lukt elke dag een ander taalgebruik te hebben. Ik zou daar erg moe van worden, maar misschien geeft het jou juist energie?
  Hoe het momenteel in Hoofddorp is weet ik niet, want vandaag ben ik vrij. In Hoofddorp werk ik. Je denkt toch niet dat ik op mijn werk kan zitten bloggen e.d.? Zo'n baan lijkt me wel wat...
  Geen groet (je kunt het krijgen zoals je het hebben wil), schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Schrvrdzs, oh, dat taalgebruik, dat gaat vanzelf hoor, dus moe kan ik daar niet van worden ... Ja, ik dach al, dat het eigenlijk niet kon dat je tijdens je werk zit te blo ....Ook jij geen groet uit een vanday herfstig Haerlempje aan Zee, Lev

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hé Schrijverdezes,

  F je een fijn weekendje wenzen, have fun, en niet al te dun ...
  Maar dat zal wel lukken nu je niet meer in HoofdDorP beNt ... voor je arbeid dan hè ...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag Lev,
  Dankjewel en voor jou hetzelfde.
  Desgewenst een groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wel jammer dat er weinig reacties zijn dit jaar. Ik kwam deze blog tegen omdat ik via google wilde verifiëren of "schrijver dezes" nog een veel gebruikte term is.
  Sindsdien lees ik af en toe een stukje. Ga door!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha Ronald,
  Leuk dat je mijn blog ontdekt hebt. Het heeft een tijd stilgestaan en nu probeer ik het weer nieuw leven in te blazen, maar dat lukt nog niet zo goed. Maar mijn oude meningen zijn nog niet achterhaald, vind ik zelf ;-)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 22. alles okay, en dank voor je bericht, groeten, Lev

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hé Lev/Ronald,
  Dus jij was het? Had ik niet in de gaten, sorry. Hoe gaat het met je? In elk geval nog in leven...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Schrijverdattes, ik ben geen Ronald hoor, ich bin der Lev ....ciao, take care/beware, Lev

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ha Lev,
  Dan snap ik het even niet meer, voor welk bericht bedankte je me dan?
  In elk geval: je bent er nog. En ik ook.
  Groet, schrvrdzs
  p.s. En hoe gaat het, als je daar iets over wilt zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Stilstaan bij het dagelijks leven en hier een stukje over schrijven is een gave. Ik bezit deze gave niet. Daarom lees ik boeken, boeken en blogs, soms deze blog.

  Mag ik nog een opmerking plaatsen over Grunberg, dit jaar besproken door schrijver dezes? De columns van Grunberg zijn vaak verrassend. Dit komt omdat hij wordt ingeperkt door de ruimte die hij krijgt. Het dwingt hem tot kortere zinnen die soms mooi zijn. De wending van zijn columns is soms verrassend.
  Ik ben minder te spreken over zijn boeken. Is hij een goede schrijver? Ik denk het niet. Geen mooie stijl en “te snel geschreven”. Het lijkt er op dat hij weinig schrapt in zijn teksten.
  Dit zelfde geldt voor Buwalda. Een verrassend boek, maar kan het niet wat dunner? Mooi opgebouwd en mooi verteld vanuit verschillende perspectieven. Maar sommige zinnen zijn zo lang….

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha Ronald,
  Een erg late reactie, sorry. Dat denk ik ook, dat de beperkte ruimte van een column je dwingt om zorgvuldig te schrijven. Koos van Zomeren, die ik een erg goed columnist vind, schreef eens, als ik mij goed herinner, dat hij zelf zijn kortste stukjes zijn beste vindt.
  De stijl van Grunberg bevalt mij trouwens ook in zijn boeken goed. Maar ik vind ook dat hij de laatste jaren slordiger is gaan schrijven en je zou best eens gelijk kunnen hebben mbt dat schrappen. En dat slordige irriteert me.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen