WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zondag 1 juni 2008

Klantvriendschappelijkheid bij een 'concurrent'

Foto van de website


Gisteren ging ik naar boekhandel Van Gennep omdat ik het nieuwste deel van de dagboeken van Frida Vogels wilde kopen. Ik had er al een paar keer naar gevraagd en het zou er eind van de maand zijn. (PientjeP, je zult dit voorlopig wel niet lezen, maar het is er dus. Wel kopen bij VG hè.) Ik stapte binnen, liep naar de toonbank en daar pakte de mevrouw van de winkel meteen het boek van een stapeltje dat ik nog niet eens gezien had en overhandigde het me voordat ik iets gevraagd had. 'Dat is het dus,' zei ik verheugd. 'Heb je het interview in de Volkskrant gelezen?' vroeg ze. 'Nee, ik lees de Volkskrant niet, maar ik kan er denk ik nog wel aankomen. Wel bijzonder, een interview met Frida Vogels!' 'Ja, haar eerste! Ik denk dat we er misschien nog wel een hebben, ik kijk wel even.' En jawel, ik kreeg een exemplaar van Cicero met het interview erin mee, dat ik mocht houden. Glimlachend liep ik verder over de Oude Binnenweg.

4 opmerkingen:

 1. ZO stel ik mij een klantgerichte houding precies voor, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en dan kreeg ik ook wel 's een kopje koffie en een keer een glas wijn en altíjd advies als ik dat vroeg. En pas zei de 'mevrouw van de winkel' dat ik haar eigen exemplaar van een boek wel mocht lenen als ze het uithad... Maar ik koop er ook wel veel hoor, al denk ik eigenlijk niet dat het uitmaakt.
  De vraag is: hoe krijgen we dit als bibliotheek voor elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toch deed ik dat vroeger in mijn bibliotheek ook wel. Ik bedoel mijn eigen exemplaar uitlenen. En geen wijn, maar wel koffie en koek en snoep. We zijn veel kwijtgeraakt in ons leven...
  Zullen we het weer gewoon invoeren?

  BeantwoordenVerwijderen