WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zondag 15 juni 2008

Een geschenk udtvdb


Klik op de foto om hem te vergroten.

Vrijdagmorgen kwam ik op mijn werk aan en vond een gaatjesenvelop op mijn bureau, dichtgebonden met een touwtje en gericht aan schrvrdzs. Erin zat een pakketje in krantenpapier, ook weer dichtgebonden, dit keer met een rood-wit koordje. Er staken groene steeltjes uit het pakje, maar ik kon niet raden waar die van waren. Toen ik alles losgepeuterd en -geknipt had, zag ik wat het was: een mooi gevlochten streng uien. Er hing een kaartje aan waarop stond: St. Jansui udtvdb. Het bleek dus een geschenk van mijn blogvriendin Annamuis & de-commune-uit-de-tuin- van-de-buren te zijn. En wat voor geschenk! Vol trots liet ik de streng aan enkele collega's zien, die ook allemaal onder de indruk waren. Wat zagen die uien er mooi uit en wat was het loof knap gevlochten! Daar moesten heel wat j.m. aan meegewerkt hebben. In gedachten zag ik ze om elkaar heen draaien om de vlecht te maken; wat zal dat een leuk gezicht zijn geweest, een echt muizenballet. Vanavond heb ik de eerste uitjes gebruikt in een salade en ze smaakten heerlijk. Anna en alle andere muizen udtvdb: heel erg bedankt!

Ik kan helaas niet zo goed fotograferen als de j.m., maar jullie kunnen zo toch zien hoe het eruit zag.

En de aardige chauffeur van de bibliobus die de envelop heeft meegenomen en de lieve mevrouw die hem op mijn bureau gelegd heeft: jullie ook heel hartelijk bedankt!

17 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  De j.m. zijn zo trots; een 'posting' over de Sint Jansuitjes met een mooie foto erbij! De j.m. dansen van plezier, je kunt ze niet blijer maken! Ze wilden al een tijdje iets opsturen, aardbeien of een kropsla, maar die overleven de reis in een gaatjesenvelop jammer genoeg niet.
  Het vlechten van de uitjes was een leerzaam klusje, goed voor het groepsgevoel binnen de commune, en alle j.m. hebben meegeholpen.
  Dat je vertelt hoe het de uitjes verging in H'dorp, dat maakt het voor ons alleen maar leuker.
  VLVG, Anna en een stel uitgelaten j.m. idtvdb

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna & j.m.,
  Graag gedaan hoor! Mmm, aardbeien... Maar ik begrijp dat dat niet gaat. Ik kon de vlecht niet goed op de foto krijgen, maar hij is prachtig.
  Rijden er over de dijk ook allemaal toeterende auto's met Turkse voetbalfans?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Aan de dijk is het vrij rustig, maar afgelopen vrijdagavond niet! En er hangen oranje vlaggetjes.
  In de bibliobus hoorden we dat er kinderen aan de chauffeur vroegen of hij ook niet een beetje voor Turkije was. De chauffeur zei dat hij eerst voor Nederland was en dan voor Turkije en dat vonden de kinderen leuk.
  Voor wie ben jij?
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Eerlijk gezegd maakt het me niet zo uit. Maar als ik moet kiezen ben ik wel voor Nederland. De anderen bij mij thuis zijn fanatieker. Bij mij in de buurt wonen veel Turken, vandaar dat lawaai.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Wel leuk, die feestende Turken, en dat je meedeelt in hun vreugde is natuurlijk 2.0! Koekje erbij?
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, lekker! En Turkse thee.
  Groet van schrvrdzs
  p.s. Lees je ZBDigitaal uit Costa Rica? Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Schrijver,
  De berichten van Edwin uit Costa Rica zijn zeker leuk, en mooi geschreven ook. Heb je die bonte fincavogel gezien, echt prachtig!
  En ook in Guayabo worden nog vrijwilligers gezocht, moest ik weer aan jou denken.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Anna,
  Waarom denk je toch steeds aan mij als ze ergens vrijwilligers nodig hebben?? En dit is ook wel een beetje ver weg en dan schijnen er ook nog gevaarlijke slangen en enge spinnen voor te komen. Nee hoor, niks voor mij.
  Groet van schrvrdzs
  p.s. Ja, die vogel is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Schrijver,
  Ik las over het opzetten van een bibliotheek (veel boeken) en dan kom ik direkt bij jou uit.
  Spinnen maken mij niet uit, maar als er slangen zijn ga ik ook niet.
  Groet, Anna
  p.s. De vrfctwrdn zijn op!
  Ah, tikfix

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Anna,
  Een bibliotheek opzetten lijkt me nog wel iets anders dan collecties maken. En dan die slangen nog, nee hoor, ik blijf hier. Misschien kun je contact leggen met een commune daar in de buurt? Of zouden die er niet zijn vanwege de slangen?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De St Jansui is een typisch Utrechtse uiensoort. Wie meer wil weten over de achtergronden ervan vindt op mijn blog een boeiend interview met een Utrechtse teler hiervan: http://zilvervis.net/2012/06/01/typisch-utrechtse-st-jansui-heeft-nog-maar-een-teler/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Zilvervis,
  Dank voor je reactie. Ik las je stukje over de St. Jansui. Merkwaardig dat Prins Bernard ze dagelijks at, grappig om dat te lezen.
  Gelukkig worden ze denk ik door particulieren nog wel vaak geteeld, in elk geval door mijn blogvriendin Anna, zoals je al zag. En zij woont níet in Utrecht ;-)
  Mooie foto op je blog, van de bloem!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Schrijver,
  Waar ben ik nu ineens? Die uitjes, die hebben wij ook idtvdb! Wacht even, dat zijn ze, dik leuk! Hoi uitjes!
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Anna,
  Ja, dat dacht ik ook: dik leuk! Of misschien dacht ik: vet leuk, dat kan ook wel. Maar leuk is het. Als ik er nog aan denk... De zoveelste zucht.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Schrijver,
  Ik heb net gereageerd bij Zilvervis om het te zeggen, van onze uitjes. Wel raar natuurlijk, want hier staan ze, op de foto!
  Misschien kunnen we een keer samen zuchten ...
  dat is dan zuchten 2.0!
  Groet, Anna
  p.s. Van de uitjes moet ik altijd huilen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Anna,
  Mooi zo. Ik bedoel dat je gereageerd hebt bij Zilvervis.
  Samen zuchten, ja, laten we dat maar eens doen.
  Ik had ooit een collega die als ik zuchtte altijd zei: 'Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart.' Maar dat heb ik vast wel eens eerder verteld. Zucht.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Schrijver,
  Nee, die kende ik nog niet. Ik ga 'm proberen te onthouden. Mooi hoor ... zucht.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen