WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 19 februari 2009

Eeuwige trouw

Plaatje hier gevonden.


Dit berichtje stond vandaag in De Pers. Wat ik me afvraag is: waarom wil men bij Facebook die gegevens zo graag bewaren? Je zou denken dat dat alleen maar opslagcapaciteit en dus geld kost, maar blijkbaar is er een commercieel (of ander?) belang mee gemoeid dat ik niet doorgrond. Wat ik me ook afvraag is: doen ze het over een poosje gewoon toch, maar dan stiekem? Wat ik me tot slot afvraag is: hoeveel mensen kan het eigenlijk echt iets schelen?

'Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden', zegt het spreekwoord.

6 opmerkingen:

 1. Ha WoW!ter,
  Ik vrees dat je doelt op een stukje dat ik in een treurige bui weliswaar geschreven had, maar bij nader inzien niet gepubliceerd. De laatste dagen vertoont mijn blog vreemde verschijnselen en zijn soms ineens alle berichten weg. (Waar kan zoiets door komen?) Toen ik dat vandaag weer eens probeerde te herstellen zijn ook enkele 'concepten' mee-gepubliceerd. Ik heb het bewuste stukje nadat Anna, die alles ziet, me waarschuwde snel verwijderd, maar jij had het blijkbaar ook al gesignaleerd. Netvibes is onverbiddelijk...
  Dit blog hangt weliswaar aan een zijden draadje, maar zijden draadjes zijn soms best sterk.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Schrijver,
  Gisteravond het boekje gelezen over de bibliobussen.Zeer herkenbare verhalen!Met heel gedreven mensen die hielden van hun vak.
  Ik heb gewerkt in een aantal kleine bibliotheken waar we ook zo'n contact met klanten hadden.Dat maakt het toch wel erg mooi werk.
  heel erg jammer en bijzonder onverstandig dat het nu opgeheven is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag schrijver,
  Mij kan het heel veel schelen; ik vind het haast beangstigend dat ik op een googlezoektocht min of meer overspoeld word door advertenties die min of meer in mijn interessegebied liggen of dat mijn baas een collega verzoekt een stukje van z'n privésite te verwijderen als z'n baan hem lief is (Berufsverbot heet dat toch als je een stap verder gaat). Zorgwekkend, de verschijnselen die erop duiden dat je op het net niet alleen sporen achterlaat, maar dat ze ook gebruikt en misbruikt worden. Ik vulde ooit de test "je echte leeftijd" naar waarheid in en lees nu dat al die gegevens over ziektes en voedingpatronen doorverkocht zijn. 'k Hád het kunnen weten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Steenwijk23,
  Ik hoopte (en verwachtte) dat het boekje een dergelijke reactie teweeg zou brengen. Misschien helpt het om de bussen elders in het land op de weg te houden. Ik denk dat mensen in een grote bibliotheek zich nauwelijks kunnen voorstellen hoe het in een klein (al dan niet rijdend) filiaal toegaat.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag AvA,
  Ik vind het ook zorgelijk, vooral omdat ik niet goed weet waarom men iets aan je gegevens denkt te hebben. Ik heb zelf het idee dat ik me door reclames niet laat beïnvloeden, maar als dat voor iedereen zou gelden zouden Google en Blogger e.d. niet gratis kunnen zijn, dus hoe zit dat?
  Het voorbeeld dat je noemt licht een klein tipje van de sluier op.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen