WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

donderdag 12 februari 2009

Goed voorbeeld


Leuk nieuws uit Vlaanderen:

'Alle zevenjarigen in Vlaanderen en Brussel krijgen gratis boek' stond gisteren in De Morgen (en in andere Vlaamse kranten).

Alle Vlaamse en Brusselse kinderen die dit schooljaar leren lezen krijgen een gratis boek, dat de titel Voor nu en nog heel lang heeft en opgehaald kan worden bij de bibliotheek. De oplage is 63.000 exemplaren: het geboortecijfer van 7 jaar geleden.

Aan het boek hebben 51 auteurs en illustratoren meegewerkt, het bevat verhalen om voor te lezen en om zelf te lezen en de lees- en leeftijdsniveaus zijn achterwege gelaten 'om de scholen er aan te herinneren dat door de focus op leestraining het leesplezier soms in het gedrang komt'. Er is ook een luisterversie van het boek.

Het boek is een project van Stichting Lezen en wordt gesubsidieerd door de minister van Cultuur.

Meer over het boek vind je hier.

4 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Wat een toffe aktie! En wat ziet het boek er mooi uit, jammer dat we niet in België wonen.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag schrijver,
  Wat een geweldig idee hè; dat verdient navolging. De buitenkant ziet er heel aantrekkelijk uit, ook voor 7+-ers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Anna,
  Ja, dat is wel even jammer nu. Maar wat de kaas betreft is het geloof ik hier toch beter.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag AvA,
  Mevrouw Majo De Saedeleer van Stichting Lezen zei: 'Het is een prestigieuze uitgave met een harde cover en leeslint, want ik ben er zeker van dat een pocket nooit hetzelfde effect zou hebben.'
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen