WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 23 mei 2008

Mevrouw F.


Bron: Flickr, foto: Manhattan Observer

Op mijn stukje van gisteren over de vijf A's kreeg ik een reactie van collega Treelertrash. Omdat misschien niet iedereen die dit blog leest ook de reacties bijhoudt zet ik hem hier ook even.

Schrijverdezes,
Onlangs was ik in de Stadsbibliotheek Vlaardingen. De 'ouderwetse' inname/ uitleenbalies 2008 mét personeel zijn daar vervangen door automaten. Een lezer, mevr. F., die ik ken van de uitlening met de bibliobus in de Westwijk vroeg of ik haar kon helpen met de automaat, ze kreeg de boeken niet op haar pasje. In de bibliobus helpen wij deze mevrouw met van alles (groot letterboeken, de Opzij, luchtvering laten zakken) en in deze moderne bibliotheek, zónder balies, wordt ze aan haar lot overgelaten. Kortom, nog even wachten op 2018 en mooi strandweer.
Laterrrr Trash


Tja.

En bovendien ben ik van mening dat de bibliobus behouden moet blijven.

6 opmerkingen:

 1. Ha Schrijver,
  Dat is helemaal waar, de chauffeur laat voor ons ook de luchtvering zakken, houdt muizenboeken achter en aan de balie is het reuze gezellig. Waarom mensen laten tobben als er personeel aanwezig is?
  Groet, Anna
  P.S. die poes! dcrazel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Anna,
  Sorry van die poes! Ik zocht een dame die 'mevrouw F.' kon zijn en dacht er niet bij na dat je kon schrikken. Dom! Wat betekent dcrazel?
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoiets als 'xllfozsx', vrfctwrd, gn ks.
  Het is niet zo erg van die poes, we hebben 'm een paar dagen in de gaten gehouden en hij doet niets.
  Wltrstn, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anna,
  Ja, die poes houdt zich wel koest geloof ik. Gelukkig maar.
  Ik dacht dat 'dcrazel' op die poes sloeg omdat het me deed denken aan 'Catweazle' en 'de griezel'. Helemaal niet aan een vrfctwrd gedacht! Alweer dom.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Je dacht misschien aan 'Azraël', de kat van Gargamel.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  Je hebt gelijk! Die bedoelde ik. Je weet beter wat ik denk dan ikzelf. Ik had zelfs nog op internet zitten zoeken hoe je het schreef, maar ik zocht naar de verkeerde...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen