WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 12 april 2010

E en oud 2Festina Lente wees me op dit filmpje van De Bieb voor de Zaanstreek, dat ze was tegengekomen op Bibliotheek 2.0 (via deze link). Heel erg bedankt, Festina!

Hoewel dit volgens mij nog niet dé oplossing is voor de grote-letter-lezer (o.a. vanwege het aanbod van e-boeken, waarin voor zover ik weet (nog) geen familie-/streekromans zijn opgenomen, die juist bij grote-letter-lezers populair zijn), vond ik het toch een erg leuk filmpje. Ik hoop dat makers van e-readers en uitgevers van e-boeken het zullen zien en er (verder) door gaan nadenken over deze voor hen misschien wat onverwachte groep potentiële klanten. En dat geldt natuurlijk ook voor bibliotheken, die bij De Bieb voor de Zaanstreek vast meer informatie kunnen krijgen.

(Eerder schreef ik er dit over.)

9 opmerkingen:

 1. Duidelijk filmpje. Heb het filmpje maar gelijk via Twitter verspreid. Dank aan jou en festinaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed initiatief van de Bieb en het filmpje is inderdaad heel duidelijk, maar het geluid is veel te zacht. Met een slechthorende moeder ga je op dat soort dingen letten: dit is voor mensen die niet horen (ergo ouderen) niet te verstaan.
  Met die doelgroep hebben wij als bibliotheek duidelijk maar weinig ervaring ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. correctie: die niet GOED horen bedoel ik natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Annie,
  Dat is leuk! Des te meer kans dat iemand het ziet die iets voor 'oudere lezers' kan betekenen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Tenaanval,
  Hier is het prima te verstaan. Het kan zelfs behoorlijk hard. Zou het aan je instellingen kunnen liggen? Maar als je verder nooit problemen met het geluid hebt is dat natuurlijk niet zo waarschijnlijk.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kan aan mijn laptopje liggen natuurlijk, want als het bij jou wel hard genoeg was moet dat wel. Maar het moet echt hard zijn hoor, voordat slechthorenden het goed vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Tenaanval,
  'Mijn laptopje', dat vind ik nou echt zo'n al-te-bescheiden bibliothecarissenterm ;-)
  Hier is het geluid van het filmpje zó hard te zetten dat je er (op de lange duur) slechthorend van zou kunnen worden.... Maar als je dit probleem verder nooit hebt moet er natuurlijk toch iets met het filmpje aan de hand zijn.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schrijverdezes,

  Nog even een erg late reactie. Ik heb met het filmpje dezelfde ervaring als Tenaanval. Ook bij mij is het geluid, zelfs als het op volle sterkte staat, erg zacht. En ik heb geen laptopje zoals Tenaanval dat noemt, maar gewoon een desktop (heet dat niet zo?).

  H.gr. 80+

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Tachtigplusser,
  Dan zal er toch wel iets met het filmpje aan de hand zijn. Maar hier kan ik het geluid heel hard zetten, op twee verschillende pc's.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen