WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

dinsdag 16 juni 2009

Vet planEigenlijk is het reuze simpel, maar je moet er maar opkomen. Ik denk wel eens na over de vraag hoe je de mensen (weer) naar de bibliotheek kunt krijgen, maar nu weet ik het. Gisteren zag ik in De Pers een advertentie voor eropuit.nl, een site waar je je kunt vervoegen als je niet weet wat je op je vrije dag moet doen. Je kunt ook meedoen aan de Nationale Uitjestest, waarmee je een maand verlof plus 4000 euro zakgeld kunt winnen.

En nu komt het:

Vorig jaar trokken maar liefst 44.000 uitjestesters het land in om uitjes te testen op zaken als romantiek, spanning en de kwaliteit van de patat.

Toen dacht ik: dat moet de bibliotheek met gemak kunnen winnen! Spanning en romantiek hebben we volop in huis, dus we hoeven er alleen nog maar de beste patat bij te gaan verkopen. En als je weet wie de beste patatboer van Nederland heet te zijn én als je die patat wel eens gegeten hebt, dan kun je alleen maar denken: dit gaat ons lukken!

Plaatje hier gevonden.

p.s. Pannenkoeken kunnen natuurlijk ook (zag ik net op twitter).

10 opmerkingen:

 1. hihi dat is wat voor de kinderboekenweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Steenwijk23,
  Patat of pannenkoeken? Of allebei?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fraaie kop boven deze posting. 'k Kom je helpen bakken als het zover is, 'k wil wel eens met eigen ogen zien of het werkt. Het schijnt dat er echt mensen zijn die luisteren wat de mevrouw van Lekker-weg-in-eigen-land in de aanbieding heeft en dat een vermelding goed is voor een fors aantal bezoekers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag AvA,
  Dus dan moeten we de mevrouw van Lekker-weg af en toe een bibliotheek aan laten prijzen. En dan staan wij klaar met de patat. Nu nog een bibliotheek die mee wil doen...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha WvS,
  Grappig verhaal. Wat staat er toch ongelooflijk veel op internet. Ik wist wel wat 'lezen' was, maar niet dat er nog steeds mensen zijn die het gaan doen. Ik denk eigenlijk dat ik het uit de bijbel ken, volgens mij uit Ruth.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. IJS!
  bij Peter van der Poel in Hengelo het beste ijs van Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Wies,
  Nou dacht ik toch dat ze dat hier verkochten...
  Maar de combi spanning/romantiek/patat/ijs moet ons onverslaanbaar maken!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of pizza's. We hadden pas een presentatie van Moqub van de TU Delft en die was vast van plan om pizza's toe te laten in de bibliotheek aldaar. Ik weet het niet, lijkt me ook ranzig te kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Festina,
  Zelf zou ik liever iets biologisch/vegetarisch aangeboden zien worden in de bieb, maar ja, boeken zijn al zo elitair hè. Dus vooruit maar met die vette happen. Het gáát natuurlijk stinken, dat zit er dik in.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen