WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

vrijdag 5 juni 2009

Andere tijdenVandaag stonden wij met een paar collega's even te praten over de verkiezingsuitslag. Het ging natuurlijk ook over de PVV en wat mensen ertoe kan brengen op die partij te stemmen. Zo kwamen we op 'allochtonen' en een van mijn collega's, die even oud is als ik, vertelde: 'In de jaren '60 woonden bij ons in de stad (een middelgrote provinciestad) twee negers. Die kende je allebei. En eens per jaar kwam er een Surinaamse student op school. Er werd van te voren gevraagd of je wat geld mee wilde brengen en die jongen vertelde dan over Suriname. Als hij uitverteld was bracht de concierge een theedoek en een emmer en die emmer zette de student op z'n hoofd en zo deed hij, in zijn nette pak, een dansje voor de klas. Zo kreeg hij het geld voor zijn studie bij elkaar.

Nadat ik e.e.a. enige uren op mij had laten inwerken, vroeg ik mijn collega nog: 'Draaide hij die theedoek dan tot zo'n soort worst die hij op zijn hoofd legde?' Dat klopte, hij maakte er een soort tulband van. 'En zat er water in die emmer?' Ja, die emmer zat vol water. 'En hoe danste die jongen dan?' Mijn collega deed een paar danspassen met zijn armen omhoog.

Foto hier gevonden.

5 opmerkingen:

 1. Ha Festina,
  Ja, leuk! Dat draaiden vroegere buren nogal eens met de ramen open, vandaar dat ik het ken.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kadootje voor de prijswinnares die daar niets van wil weten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ook nog een aflevering van Jiskefet. Van 'Debiteuren/ crediteuren' over 2 absoluut zouteloze, maar daardoor des te humoristische kantoorklerken. Deze aflevering gaat over een nieuwe kapstok die ze op kantoor - na ongetwijfeld veel gezeur - hebben gekregen. Herman Koch is de klerk met de streepjestrui.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Festina,
  Dankjewel, ik ga het bij gelegenheid eens uitgebreid bekijken!
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Voor wie zich nu afvraagt welke prijs ik heb gewonnen: laat je niks wijsmaken, het was slechts een eervolle vermelding (die helaas niet als zodanig ervaren werd, maar dat ligt aan mij.)

  BeantwoordenVerwijderen