WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

zaterdag 26 april 2008

Bibliobus en literatuurDe bus in Wijngaarden
Foto: TreelerTrash, zie ook bibliobussen's photostream bij Flickr

In de rubriek 'In fictie' in Zaterdag etcetera van NRC Handelsblad zoekt Pieter Steinz boeken bij een actueel nieuwsfeit. Deze keer schrijft hij over het a.s. bezoek van de koningin aan Franeker. Dat kost 300.000 euro en sommigen uit de omgeving van Franeker zeiden dat ze voor dat geld liever de bibliobus zouden houden, die daar blijkbaar ook al is opgeheven. Het boek waar dit Pieter Steinz aan deed denken is De ongewone lezer van Alan Bennet, waar ik al een keer iets over schreef. Het artikel van Steinz is hier te vinden.

En bovendien ben ik van mening dat de bibliobus behouden moet blijven.

6 opmerkingen:

 1. bb, wie ben je, de bibliobus misschien? Waarom een mooie invalshoek? Bedoel je vanonder de Japanse kers? Ik hoop dat het goed was dat ik de foto gebruikte. Leek me voor een goed doel.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Schrijver,
  Ik ben niet bb, wel heb ik de foto vorige week in Wijngaarden genomen, het is leuk om 'm hier terug te zien.
  Jammer van Franeker en zonde van al dat geld.
  Laterrrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Treeler,
  Ik heb je naam erbij gezet; ik dacht al dat de foto van jou was. Ik vind hem erg mooi. Het lukte me helaas niet hem groter te publiceren, ik had al voor 'groot' gekozen maar dat hielp niet.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schrijverdezes,
  Ik weet niet in welk formaat je de foto hebt gekopieerd, flickr biedt verschillende grotes aan. Via "all sizes" kom je bij de ware grote, hier kan je een formaat kiezen.
  Het kan ook aan Blogger liggen, en daar doen wij dan weer niks aan. Toch ben ik blij met m'n Bloggerblog.
  Laterrr. Trash

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Treelertrash,
  Het leek mij aan Blogger te liggen, maar toch ben ik het met je laatste zin helemaal eens!
  Groet van schrijverdezes

  BeantwoordenVerwijderen