WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 26 augustus 2009

ff nix


Gedurende twee weken had ik geen gelegenheid me op internet te begeven en nu het weer wél kan vraag ik me af: waarom zou ik eigenlijk? De blogs die ik gewend was te lezen ben ik maar weer eens gaan bekijken en ook naar m'n eigen blog heb ik wat zitten staren, me verbaasd afvragend hoe ik het allemaal bedacht heb. Wat was ook alweer het belang van dit alles? Ik ben het even kwijt, sorry. Gelukkig had ik nog een mooie gastcolumn klaarliggen om toch een teken van leven te geven. Maar verder ontbreekt me vooralsnog alle inspiratie. Nou ja, laat ik om te beginnen af en toe maar weer 's een plaatje zoeken, misschien komt de rest dan vanzelf. En zo niet lijkt het me ook geen ramp.

Klik op de foto om hem te vergroten.

9 opmerkingen:

 1. Mooi plekje! Heb je hier gezeten of is dit 'zomaar' een foto?
  Hoe dan ook, leuk je weer te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Astrid,
  De foto maakte ik op een van onze wandelingen van de afgelopen weken. Jammergenoeg was het fototoestel misschien niet helemaal goed ingesteld, maar als je op de foto klikt wordt hij duidelijker. Vooral het contrast tussen de verschillende raampjes vind ik leuk.
  Leuk me weer te lezen? Erg veel is het nog niet...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Schrijver,
  Inderdaad de moeite waard om even op de foto te klikken en zo de details te zien. Daar kun je dan weer van alles bij verzinnen.
  Mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Schrijver,
  Hoe was de Franse kaas? Ben je dik geworden? Daar in dat huis met hooi uit het raam woont vast een commune die elke dag baguette au brie eet. Ik krijg er trek van.
  Groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha WvS,
  Dank voor het compliment. Ik vind jouw foto's altijd erg mooi, dus ik weet wie het zegt!
  Het verzinnen is al begonnen, zoals je onder jouw reactie kunt lezen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Anna,
  De Franse kaas was délicieux. Elke dag bij het eten kregen we als derde gang een kaasplateau met steeds weer een paar nieuwe soorten. 'Bleu d'Auvergne' was mijn favoriet.
  Ik ben inderdaad dik(ker) geworden. Niet alleen de kaas, maar ook het andere eten was nl. delicieux.
  In het huis met het hooi woont vast en zeker een commune, dat kan eigenlijk niet anders. Maar of ze elke dag brie eten weet ik niet, want ik hoorde dat er in Frankrijk 365 soorten kaas zijn, voor elke dag een. En dat lijkt me nog tamelijk voorzichtig geschat.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Très, très bon, le fromage. Of is het nou la fromage?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Festina,
  Het woordenboek zegt m.
  Ik vroeg me deze dingen bij elk gesprekje met Fransen af, maar het verstoorde de communicatie (voor zover aanwezig) nauwelijks (voor zover ik dat kon beoordelen).
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Schrijver,
  Daar zeggen wij ook mmmmmm tegen, meer kaas dan tijd, wat een luxe! Woonde ik maar in een Franse commune, dan at ik elke nacht een gang in een kaas en was ik nu al winterklaar. Je maakt me wel nieuwsgierig naar de andere gangen, wat voor heerlijks heb je verder gegeten om dikker te worden?
  Groet, Anna
  'fellyco'

  BeantwoordenVerwijderen