WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

woensdag 8 juli 2009

Voorlopig laatste 'plaatje'Pierre-Auguste Renoir (1841-1919)
Claude Monet ou le liseur, 1874

20 opmerkingen:

 1. Ha Festina,
  Ik ben geloof ik niet speciaal een liefhebber van Renoir, maar dat het een lezende man was vond ik wel leuk. En ik wou hoe dan ook even ophouden met die plaatjes. Nu nog met de praatjes, dat is lastiger...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar plaatjes en praatjes laten zich juist heel mooi afwisselen. Ik zou zeggen: vooral doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Astrid,
  Maar die praatjes moeten wel enige inhoud hebben, en daar is inspiratie voor nodig en die ontbreekt al geruime tijd, dus... Maar voor stoppen is weer moed nodig, en die ontbreekt ook, dus...
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kom op schrijver! Jij gaat nog heel veel plaatjes vinden. Als je wilt stuur ik je minstens vijf enorme databases naast Flickr waar je er nog veel meer kunt vinden. Op trefwoorden als kunst, reading, lezen, books, enz.

  Ik bekijk je plaatjes altijd even namelijk :-)

  Zonder grappen: als je niet meer wilt is het natuurlijk helemaal je recht om het te laten maar als het gaat om het aanbod help ik je graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Edwin,
  Nee, het heeft niet te maken met gebrek aan 'plaatjes'. Ik denk dat ik met het vinden daarvan nog een hele tijd vooruit zou kunnen. Het punt is dat dit blog bedoeld is om stukjes te schrijven, eventueel afgewisseld met af en toe wat plaatjes. En niet andersom. Dus nu gaat het om to write or not to write.
  We zullen zien.
  In elk geval dank voor je bemoedigende stukje ;-)
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Naar die vijf enorme databases ben ik trouwens wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag schrijver,
  Geen plaatjes meer, daar valt mee te leven. Geen praatjes meer? 'k Zou het jammer vinden, maar 'k begrijp het wel. Wie weet hoeveel inspiratie je er na een poosje niet-bloggen weer hebt?
  Mocht je toch definitief uit de lucht gaan: bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Schrijver,
  De ene schilder die de andere portretteert, dat geeft mooie plaatjes!
  De o.m. hebben een discussie onder de o.k. over 'voorlopig': hoe lang dat is. Wij houden veel van je plaatjes. De discussie is inmiddels verhuisd naar het kolenhok.
  Groet, Anna
  'mizing'

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag AvA,
  Nee nee, ik ben er nog hoor. Alleen heb ik momenteel niet zoveel te vertellen. En alleen maar elke dag een plaatje plakken is niet wat ik met dit blog wil.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Anna,
  Zodra ik weer wat te schrijven heb komen ook de plaatjes terug. Ik hou er zelf ook van, maar het moet een beetje evenwichtig zijn. Misschien kunnen de o.m. als ze weten hoe lang voorlopig duurt gaan nadenken over wat evenwichtig is. Ik hoor van beide denkprocessen graag de uitkomst. Ik hoop dat er nog genoeg kaas-voor-tijdens-het-filosoferen is. Is er ook een vuurtje bij?
  Groet, schrvrdzs
  p.s. Zelf vind ik plaatje 13 (het Russische) een van de mooiste. Men zit daar weliswaar niet in een kolenhok, maar het doet er wel aan denken vind ik. Qua sfeer, 'zeg maar'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Schrijver,
  Bij ons is het lezende j.m. met die prachtige jurk van Stevens favoriet. Op plaatje 13 woont vast een commune. Zie je die mensen in 't hooi? Dat zouden wij ook wel willen, met z'n allen slapen op zo'n fijne hooizolder.
  Ja, brnfngrk en een vuurtje onder de o.k.. Op plaatje 13 mag dat natuurlijk niet, een vuurtje. De o.m. weten nu zeker dat voorlopig langer is dan een dag en dat evenwichtig korter is.
  Groet, Anna
  'prief'

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Anna,
  Wederkerig prief! (In feite 'matingru' maar prief voelt beter, als een soort wachtwoord, een evenwichtig woord, zoiets, vandaar: prief).
  Als ik had moeten raden had ik de jurk geraden.
  In de schuur (of is het buiten?) van 13 woont vast & zeker een commune. Ja, ik zag die mensen in het hooi. Zelf denk ik dat het nogal kriebelt (o.a. in je neus), maar het ziet er wél leuk uit. Hoewel ik toch ook niet uitsluit dat ze zich aanvankelijk verstopt hadden uit angst voor wat de rode voorlezer zou gaan voorlezen.
  Voorlopig kan lang duren; de vraag is of het dan nog voorlopig is. Van evenwichtig heb ik nog ergens een plaatje, dat zal ik opzoeken, maar nu moet ik naar Picknick om brd te kopen en naar de markt om ks te kopen.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Schrijver,
  Dat dacht ik wel, van de jurk, dat je dat wist. En de lezende Parisienne van Edelfelt?
  De j.m. lijkt het een tof plan om de vloer van het kolenhok te bedekken met een dikke laag hooi zodat ze zich kunnen verstoppen bij een spannend boek. Dat het kriebelt maakt het dubbel spannend!
  Heb je lkkr brd gekocht en wat voor ks? Wij hadden mmnthlr.
  Bedoel je langdurig met voorlopig? Misschien heb je daar ook een plaatje van; dat zijn dan al twee nieuwe plaatjes!
  Groet, Anna
  'honina'

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Anna,
  Het brd bij Picknick was op, toen ging ik naar Gimsel en kocht daar chgrnnbrd, dat is ook lekker. De kaas is gewone d brnks.
  Hebben jullie een spannend boek voor in het (eventueel imaginaire) stro?
  Een plaatje van 'langdurig' heb ik niet, daar is het begrip te abstract voor vrees ik.
  Wat was dat eerste plaatje dan?
  Hoe lang voorlopig duurt kan ik niet zeggen, misschien wel altijd, maar misschien is het binnenkort ineens voorbij. Ik kan niet in de toekomst kijken (en dat is maar goed ook).
  De Parisienne Van Edelfelt zal ik nog opzoeken, maar mijn lunchpauze is nu om.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha schrijver,
  Lees ik even de commentaren niet, blijk jij een schrijfstop voor te bereiden... Ik had het moeten weten toen het zo lang stil bleef.
  Nou ja, sterkte ermee dan maar. Hoop dat je snel weer inspiratie hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Schrijver,
  Chtgrnnbrd mt d brnks klinkt buitengewoon lkkr, is alles op?
  Voorlopig hebben we nog geen spannend boek voor in het hooi, heb je een leestip?
  De o.m. vragen of je het verhaal van Cassandra kent, vanwege het kijken in de toekomst.
  Groet, Anna
  'pariando'

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Tenaanval,
  Dat begrijp je toch verkeerd: ik bereid niets voor, het overkomt me gewoon. Voor zolang het duurt.
  Denk je dat je er, als je het wel bijtijds geweten had, iets tegen had kunnen doen? In dat geval kun je dat toch alsnog proberen?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Anna,
  Nee, er is nog brd en ks. De ks is erg lekker. Willen jullie een stukje?
  Nee, ik heb geen leestip, sorry. Het zal de warmte zijn. Of dat ik te hard moet werken. Of allebei. Weet de chauffeur niks?
  Het verhaal van Cassandra ken ik niet. Staat het in Griekse mythen en sagen? Zou ik er wijs aan doen het te leren kennen?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha Schrijver,
  Cassandra kon de toekomst voorspellen, ze waarschuwde voor het Griekse paard-met-inhoud en de val van Troje. Niemand geloofde Cassandra en zo had ze niets aan haar gave.
  Ja, het staat allemaal in de Griekse mythen & sagen, die ook 'out' elkaar vallen! Af en toe een mythe kan geen kwaad, lekker met een stukje d brnkaas, stuur maar op!
  Groet, Anna
  'nondatio'

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Anna,
  Dank voor de interessante toelichting. Treurig voor Cassandra dat men haar niet geloofde.
  De d brnks is afgesneden en verpakt en komt eraan. Het zal wel vrijdag worden, dus morgen al aan de dijk gaan staan heeft geen zin (dit even voor de j.m.).
  Is de bus gisteren geweest en zo ja, hebben jullie iets uitgezocht?
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen