WELKOM OP MIJN WEBLOG

Dit blog is in de loop der jaren veranderd. Ooit ging het vooral over de bibliotheek, nu gaat het meer over lezen en taal. (Wie denkt: de bibliotheek gaat toch óók over lezen en taal, ziet dat anders dan ik.) Ooit werd het elke dag bijgehouden, nu minder regelmatig. Wat hetzelfde gebleven is: opmerkingen zijn van harte welkom.

maandag 7 november 2011

Rotterdam 2011
Ik stond op de bus te wachten en op de bank in het bushuisje zat een oudere allochtoon (Marokkaan neem ik aan). Aan de overkant liep een andere oudere allochtoon voorbij, vermoedelijk op weg naar de moskee op de hoek. De heren raakten in (een voor mij onverstaanbaar) gesprek over de straat heen. Toen stak de tweede man de straat over om de andere een hand te komen geven, zoals allochtone mannen dat veelvuldig doen. (De allochtone meisjes zoenen elkaar 4x en zeggen er 'ha schatje' bij, da's weer heel anders.) Maar voor hij zijn kennis begroette, zei hij eerst mij gedag, omdat ik daar toevallig stond. Een hand kreeg ik niet, maar zo was het ook leuk.

(De bushalte is op de foto te zien, achter de boom.)

Foto hier gevonden.

6 opmerkingen:

 1. ha schrijver, je verhaal geeft me een big :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Aagje,
  Je reactie heeft op mij hetzelfde effect :-)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Schrijver,

  goed dat je weer schrijft. Deze Blog neigt naar een miniatuur. ken je het begrip Prozagedicht? Baudelaire heeft dat genre beoefend. Zettum'op,

  Rob.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Kaki,
  Waarom denk je dat ik een pseudoniem gebruik ;-) Dus ik heb je reactie, 'n klein beetje veranderd, even opnieuw geplaatst.
  Maar verder mijn dank hoor! Wat een prozagedicht is weet ik eerlijk gezegd niet, maar mijn stukje is het ongetwijfeld niet. Maar ik ben ook geen Baudelaire.
  Dank voor je aanmoediging!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zuiver als een bloem, dit stukje. Mooie observatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Cees,
  Dank je! Aardig van je. Het gekke is dat ik dacht dat ik wel 's betere stukjes heb geschreven, maar dat voelt nu natuurlijk als arrogantie ;-)
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen